Professional and reliable web hosting reviews and hosting guide. InMotion Reviews and testimonials customer ratings.

Κεφάλαιο 10ο

Print
Category: Uncategorised
Published on 11 March 2012
Written by Super User Hits: 2199

Τμηματικός Προγραμματισμός. Χαρακτηριστικά Υποπρογραμμάτων. Πλεονεκτήματα Τμηματικού Προγραμματισμού. Παράμετροι. Διαδικασίες και Συναρτήσεις. Εμβέλεια παραμέτρων - μεταβλητών.
 

Ερωτήσεις 1, 2, 3, 4, 5, 6 της σελίδας 189

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1)            Τι ονομάζεται Τμηματικός προγραμματισμός; Είναι η τεχνική σχεδίασης και ανάπτυξης των προγραμμάτων ως ένα σύνολο από απλούστερα τμήματα προγραμμάτων. Δηλαδή μετά την ανάλυση του προβλήματος σε υποπροβλήματα, κάθε ένα αποτελεί ανεξάρτητη ενότητα και μπορεί να γράφεται ξεχωριστά, επιτελώντας ένα αυτόνομο έργο.

2)            Τα βασικά χαρακτηριστικά των υποπρογραμμάτων είναι 3: Κάθε υποπρόγραμμα έχει : α) μόνο μία είσοδο και μια έξοδο, β) πρέπει να είναι ανεξάρτητο από τα άλλα, γ) να μην είναι πολύ μεγάλο.

3)            Οι ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ είναι σαν τις κοινές μεταβλητές ενός προγράμματος με μια ουσιώδη διαφορά, χρησιμοποιούνται για να περνούν τιμές στα υποπρογράμματα – επιτρέπουν το πέρασμα των τιμών τους από ένα τμήμα προγράμματος σε ένα άλλο. (δηλ. για την επικοινωνία από και προς το κύριο πρόγραμμα). 

4)            Α) Οι Συναρτήσεις εκτελούνται απλά με την εμφάνιση του ονόματός τους σε οποιαδήποτε έκφραση, ενώ οι Διαδικασίες για να εκτελεστούν χρησιμοποιείται ειδική εντολή ΚΑΛΕΣΕ και το όνομα της διαδικασίας. Β) Οι Συναρτήσεις επιστρέφουν μια τιμή συγκεκριμένου τύπου και στις εντολές του σώματος, υποχρεωτικά, υπάρχει μια εντολή εκχώρησης τιμής στο όνομα της συνάρτησης, ενώ στις διαδικασίες υπάρχουν οποιεσδήποτε εντολές της γλώσσας και δεν επιστρέφουν καμία τιμή

5)            Σελ. 117-118

6)            Σελ. 118-119

----------------------------------------------------------------------------------------------

7)            Ποια τα πλεονεκτήματα του τμηματικού προγραμματισμού; (σελ. 173-174)

8) Δώστε τους Ορισμούς της Διαδικασίας και της Συνάρτησης (σελ.175)

9) Πότε αναφερόμαστε σε ένα υποπρόγραμμα.; (σελ. 172)

10) Ποιές είναι οι πραγματικές και ποιές οι τυπικές παράμετροι.; Ποιά η κύρια διαφορά τους.; (σελ.181)

11) Πως λειτουργεί η έννοια της στοίβας στην κλήση διαδικασιών ή συναρτήσεων ; (σελ. 182)

12) Ποιά είναι η διεύθυνση επιστροφής (returnaddress) και ποιά η στοίβα χρόνου εκτέλεσης (executiontimestack); (σελ. 182)

13) Τι είναι η εμβέλεια των μεταβλητών; Να αναφέρεται τις 3 περιπτώσεις εμβέλειας. (σελ. 184)

Τι πρέπει να ισχύει με τις τυπικές και πραγματικές παραμέτρους :

Οι παράμετροι που ορίζονται στην εντολή Κάλεσε μιας Διαδικασίας ή στην εντολή εκχώρησης τιμής στο όνομα μιας Συνάρτησης, πρέπει να συμφωνούν με τις μεταβλητές που ορίζονται μέσα στη Διαδικασία ή μέσα στη Συνάρτηση κατά: ΤΥΠΟ, ΣΕΙΡΑ, ΠΛΗΘΟΣ.

Joomla 2.5 Templates designed by Website Hosting